HEP 300 Elnöki egység

 
A HEP 300 típusú elnöki egység az ICN 2005 konferencia rendszerben kerül alkalmazásra. Az elnök előtt elhelyezett készülék beépített mikrofont és hangszórót valamint szókérő, elnöki tiltás és szavazás indító gombokat tartalmaz. Ezeken kívül az egység előlapján található még 3 szavazó gomb valamint további 4 nyomógomb, amely a tolmácsolt nyelvek kiválasztására és hangerejének beállítására szolgál. Bekapcsolt mikrofon esetén az adott egység hangszórója kikapcsolt állapotban van az akusztikus gerjedés elkerülése érdekében. A mikrofonkaron levő zöld fotódióda mutatja a mikrofon bekapcsolt állapotát, amely minden üzemmódban mindig bekapcsolható. Az egység 30 különböző nyelv és a teremhang (összesen 31 hangfrekvenciás csatorna) átvitelére alkalmas, amely a készülékhez csatlakoztatott fejhallgató segítségével hallgatható le.
A készüléken háttérvilágítással rendelkező grafikus LCD kijelző található, amely megkönnyíti a nyelvek kiválasztását és a megfelelő hangerő beállítását. Az elnöki egységről 3 nyomógombos szavazás is indítható, melynek eredménye az LCD kijelzőn jelenik meg. A készülékben levő kártyaolvasó lehetővé teszi az elnök chipkártyával történő azonosítását. Az elnöki tiltás bekapcsolásakor a prioritással nem rendelkező részvevők mikrofonjai kikapcsolódnak.
 
Fontosabb jellemzői:
o Beépített mikrofon és hangszóró
o Két színű (vörös és zöld) kijelzés a mikrofonkaron
o 30 különböző nyelv és a teremhang átvitele
o Grafikus LCD kijelző háttérvilágítással
o 3 nyomógombos szavazási lehetőség
o Chipkártya olvasó
o Szavazás indító nyomógomb
o Elnöki tiltás nyomógomb
o Fejhallgató csatlakoztatási lehetőség
 
Tartozék:
o Nincs
 
Az elnöki egység részletes működési leírását, nézeti rajzát, a kezelő és kijelző szervek megnevezését valamint műszaki adatait lásd az „ICN 2005 Felhasználói kézikönyv” -ben.