Új robotkamera a Digiton Video Tracer-hez

A rendszer új videokamerája a DVC 102 robotkamera. Ez a kamera szintén Full HD 1080p minőséget biztosító robotkamera. Optikai tulajdonságai kedvezőbbek mint a DVC 100 kameráé, 30x-os optikai zoom-al rendelkezik, 4,3-129 mm (59,5 °(wide) – 3,3 ° (tele)). A képismétlési frekvenciája is jelentősen meghaladja a DVC 100 25 kép/s-os értékét, akár 60 kép/s is lehet. Ez a kamera kültéren nem használható ellentétben a DVC 100-al ami IP 67-as védettséggel rendelkezik. Ennek a kamerának a HD-SDI mellett HDMI kimenete is van. Az előre programozható pozíciók száma 128.

Töltse le: DVC 102 prospektus

Új funkció a PEP 3001 Basic Unit-ban

A PEP 3001 Basic Unit-ot USB csatlakozóval szereltük fel. Ezzel lehetővé vált, hogy a PEP 3004 számítógépes konferenciavezérlőt közvetlenül a Basic Unit-hoz csatlakoztassuk. Eddig számítógépes vezérlés esetén szükség volt ETP 370 tápegység-HUB-ra még akkor is, ha kevés delegátusi egységgel működtettük a rendszert, mivel USB csatlakozó csak az ETP 370-en volt. Most már 1-35 delegátusi egységnél is alkalmazható számítógépes vezérlés, ETP 370 használata nélkül. 35 db delegátusi egység felett a tápellátás miatt szükség van az ETP 370-re.

Az új típusszám: PEP 3001M.

Új tápegységet vezettünk be a korábbi ETP 325 mellé. Az ETP 335 tápegység, 35 db delegátusi egységet képes energiával ellátni.

ETP 335

ÚJDONSÁG ! A DIGITON VIDEO TRACER ÚJ HARDVER ELEMEI:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A DVC 304 Video Controller a DVC 301 Controller nagyobb változata. 8 bemenete és 16 kimenete van. Üzemeltetési tapasztalataink alapján a DVC 301 Video Controller 8 kimenete egy nagyobb rendezvény esetén elképzelhető hogy nem elegendő. 4 kimenetet lefoglal a Control Cube és a maradék négy kimenet nem minden esetben elegendő, ha több kijelzőt működtetünk, videokonferenciához csatlakozunk, tolmácsokhoz juttatunk el képet, stb. A DVC 304 Video Controller szolgátatásait is bővítettük. A DVC 304 már nem csak USB portról működtethető, hanem RJ45-ös hálózati csatlakozóval is elláttuk. Ennek a szolgáltatás bővítésnek az az előnye, hogy a rendszervezérlő szoftvert futtató Control Cube eltávolítható a DVC 304-től nem köti az USB port korlátozott kábelhosszúsága. Lokális hálózaton vagy akár Interneten keresztül is vezérelhető. Ez azért is előnyös lehet, mert jellemzően a technikai helységben elhelyezett DVC 304 LAN-on csatlakozik Control Cube-hoz, és így akár a rendezvény moderátora a helyszínről irányíthatja a videovezérlést, a Control Cube garafikus képernyője és egy egér segítségével.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A PEP 3010V Control Cube  a rendszert vezérlő számítógép. Beépített speciális bővítőkártyájával 4 db HD-SDI videojelet képes fogadni. Ez a négy videojel  külön-külön vagy egyetlen osztott képen kerülhet a felvételre. A Control Cube szoftvere a Video Tracer-t irányító vezérlőszoftver. Vezérli a DVC 301 és DVC 304 Video Controller-eket, és a Video Controller-eken keresztül a robotkamerákat. Előkészíti az eseményt a kamerák beprogramozásával, a lehetséges kapcsolatok beállításával. A Control Cube  az esemény lebonyolításának vezérlője, ahol az előre beprogramozott videokapcsolatok és a robotkamerák már csak egérkattintással irányíthatók.  Az esemény videofelvétele Full HD minőségben kerül a Control Cube winchesterére. A felvett video mellé a teremhangosítás jele kerül. A Control Cube a rendezvény eseményeit broadcasterként küldi az internetes közvetítést biztosító streaming szervernek. Rendszerünk képes az osztott képernyős videofelvételre és videostreamingre. A Control Cube vezérlő programja képes csatlakozni az összes ismert videostreaming szolgáltató szerveréhez. A  DIGITON VIDEO TRACER rendszerhez egy szolgáltató weboldalt is üzemeltetünk, ahol alkalmi rendezvények akár nagy létszámú megtekintését is biztosítani tudjuk. Ezen az oldalon a Control Cube által küldött videostream akár Full HD minőségben is megtekinthető. A szolgáltatás CDN technológiával biztosítja az akadásmentes, folyamatos, jó minőségű lejátszást. A közvetítés lehet nyilvános és zártkörű (felhasználói névvel, jelszóval védett). Az oldal elérhető a  www.konferenciastreaming.hu címen.
 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A PEP 3012V Video Conference Cube távoli résztevőket tud képpel, hanggal bekapcsolni a rendezvénybe. Beépített speciális bővítőkártyájával tud kapcsolódni a DVC 301 vagy a DVC 304 Video Controllerekhez. A Video Conference Cube-ra telepített videokonferencia kliens program egyszerre akár 200 távoli résztvevő képét és hangját tudja a rendszerbe kapcsolni. Lehetőség van arra is, hogy a távoli résztvevő prezentációja jelenjen meg a rendezvény kivetítőjén, így akár távolról tartott előadás bekapcsolására is lehetőség nyílik. A távoli résztvevőnek elegendő egy a PC-jére kapcsolt webkamera és mikrofon, valamint a PC-jére telepített egyszerűen használható ingyenes program. Két rendezvény (két Video Tracer) összekapcsolásának eszköze szintén a Video Conference Cube. A videokonferencia szolgáltatás felhő alapú, CDN technológiával biztosítja az alacsony késleltetést. Az alacsony késleltetés lehetővé teszi, hogy a Video Conference Cube segítségével, távoli tolmácsokkal biztosítsuk a szinkrontolmácsolást a DIGITON VIDEO TRACER rendszerben. A távoli tolmács mindent lát és hall, ami rendezvényen történik 1 másodpercen belüli késleltetéssel. A videokonferencia szolgáltatás kipróbálható a www.konferenciastreaming.hu weboldalunkon.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------