Rólunk

Cégünket 1990-ben az Elektroakusztikai Gyár (BEAG) alapította. 1992-ben a gyár fejlesztőmérnökei és az INTERTON Kft. megvásárolták a kft-t az időközben felszámolás alá került BEAG-tól. A DIGITON Kft. az egyik szakmai utódszervezete az Elektroakusztikai Gyárnak, melynek a PA hangosítástechnikai profilját örökölte.
A tevékenységünk a professzionális hangosítástechnika valamennyi területét felöleli a szabadtéri hangosítástól a különleges igényű belsőtéri hangosítástechnikai feladatok megoldásáig.
 
Kiemelten foglalkozunk a saját fejlesztésű, formatervezésű és gyártású intelligens konferencia és tolmács rendszerekkel illetve vásárolt eszközökből összeállított hangrendszerek tervezésével és telepítésével.
 
A teljes egészében általunk fejlesztett és gyártott ICN 2005 típusú vezetékes digitális konferencia rendszer összesen 32 digitális csatorna átvitelére alkalmas, ami 30 különböző nyelv valamint a teremhang továbbítását teszi lehetővé. A delegátusi egységek típustól függően LCD-vel, szavazási lehetőséggel, tolmácsolt nyelv választással és chipkártya olvasóval is rendelkeznek. A rendszer bővíthető számítógépes vezérléssel, aminek az ICN 2005 Confercontrol típusú szoftvere szintén saját fejlesztés.
 
Az infravörös elven működő – INFRAPLEX 2005 típusú - vezeték nélküli szinkrontolmács rendszer szintén teljes egészében saját fejlesztésű berendezés, amely egy időben 7 hangfrekvenciás csatorna átvitelére alkalmas.
 
Az ICN 2005 és INFRAPLEX 2005 rendszerek együttes alkalmazása esetén a központi egységet és a tolmácspultokat a két rendszer közösen használja, ezért azok darabszámát megduplázni nem szükséges.
 
Magasan kvalifikált, a tudományos életben is elismert szakembergárdánk speciális akusztikai, teremakusztikai, elektronikai, számítástechnikai hardver és szoftver feladatok megoldására képes. Nevünkben szereplő „műszaki fejlesztő” jelzőnek megfelelően vállalkozunk speciális, egyedi igényeket is kielégítő hardver és szoftverfejlesztésre.
 
Az osztrák AKG Acoustics GmbH hivatalos koóperációs partnere vagyunk fejlesztési és termékbeszállítói területen 2002-tól kezdődően.

A DIGITON Kft. fejlődése szempontjából kulcskérdésnek tekintjük a kutatás-fejlesztést, s ezért rendszereink korszerűsítése és továbbfejlesztése a legfontosabb feladataink közé tartozik.