Digitális Infravörös tolmácsrendszer

HAMAROSAN JÖN!

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával készült, „Infravörös, többcsatornás átviteli rendszer,
audiojelek digitális továbbítására, első‘sorban szinkrontolmács rendszerek megvalósításához”
című projekt
elkészültével a világon harmadikként valósult meg korszerű, 32 csatornás, az IEC 61603-7:2003 szabványt
kielégítő‘, digitális infravörös tolmácsrendszer.

A rendszert új, korszerű technológiák, letisztult, minimalista stílusú design jellemzik.
Az új technológiáknak köszönhető‘en jelentő‘s újdonságokat tartalmaz a jelenleg kapható rendszerekhez képest.
Ilyenek például az infrasugárzók közötti az automatikus késleltetés beállítás, az alumínium hordozórétegű nyomtatott áramkörök és felületszerelt infradiódák alkalmazása az infrasugárzókban. Ezek a technológiák lehető‘vé tették, hogy a ma kapható sugárzók méretének kb. negyede az új sugárzóink mérete, azonos teljesítmény mellett, úgy hogy hűtő‘ventillátort sem kellett beépítenünk a sugárzóba. Az infravevő‘ színes OLED kijelző‘t kapott, ami szintén újdonság a piacon. A központi egység moduláris felépítése biztosítja új modulok fejlesztési lehető‘ségét, amelyek digitálisan illeszthető‘k a tolmácsrendszerhez.  Ez lehető‘vé teszi, hogy nem Digiton gyártmányú tolmácspultokat, konferenciarendszereket illesszünka Digiton tolmácsrendszeréhez.  A központi egység kezelése érintő‘képernyő‘s, színes-grafikus TFT kijelző‘ segítségével szintén egyedülálló a piacon. Az infravevő‘ design is egyedi, nem hasonlítható a ma kapható, egymáshoz hasonló, műanyagból készült infravevő‘dobozokhoz. Alumínium és sötét, plexiszerű anyag kombinációja, ami rendkívül elegáns megjelenést biztosít.

A vevő‘ design elemei a rendszer többi készülékén is megmutatkoznak, egységes formavilágot biztosítva a teljes rendszernek. Egy világos, alumínium „U” alakzat az összes készüléken megtalálható szimbolizálva az rendszer nevét:

'ULTRA SERIES'

Miért ULTRA SOROZAT? 

Mert ha szolgáltatásaira, minő‘ségére és persze a design-ra tekintünk, azok túlmutatnak a jelenleg kapható rendszereken.

A rendszer elemei:

Infravevő‘:

32 tolmácsolt csatorna közvetítésére alkalmas. Grafikus OLED kijelző‘je a csatorna száma vagy a nyelv hárombetűs, szabványos rövidítése mellett, a hangerő‘ szintjének kijelzését, a teleptöltöttséget és az infravétel minő‘ségét mutatja. A vevő‘ LítiumPolimer akkumulátora, egy töltéssel 24 óra üzemidő‘t biztosít. Egyetlen kezelő‘szerv végzi a hangerő‘ és a csatorna állítását.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Műszaki adatok:

Fejhallgató kimenet:
Impedancia: 32 Ohm

Frekvencia átvitel: 20Hz-20KHz
Jel/Zaj: > 80 dB (A)

IR besugárzási szint minimum: 4 mW/m2
Csatornaszám: 4, 8, 16, 24, 32
Működési idő‘: 20-24 óra
Tápellátás: 3.7V LítiumPolimer akkumulátor

Töltési idő‘: 3 óra

 

Infrasugárzók:

Sugárzóinkat a kis méret és nagy működési teljesítmény jellemzi.Teljesítményarányosan jelenleg a világ legkisebb sugárzói. Működésük teljesen zajmentes, mivel nem tartalmaznak ventillátort. Kétféle teljesítményváltozatban készülnek.

UT1:

Infra teljesítmény: 23Wrms
Félteljesítményhez tartozó sugárzási szög:  ± 600
Méret: 310x310x52 mm

Súly: 7 kg
Tápfeszültség: 48V

 

UT2:

Infra teljesítmény: 11,5Wrms
Félteljesítményhez tartozó sugárzási szög:  ± 600
Méret: 310x185x52 m
Súly: 4 kg
Tápfeszültség: 48V

 

 

 

 

 

 

 

 

Infraközpont (Encoder)

 

 

 

 

 

 

 

A központ bemenetei lehetnek analóg (vonali szintű), vagy digitális (S/P DIF) audió bemenetek. Ezeket modulárisan négyesével lehet bő‘víteni, akár 32 bemenetig.A bő‘vítő‘ kártyák vegyesen lehetnek analóg, vagy digitális típusúak. A 8 bő‘vítő‘kártyahely lehető‘séget ad arra, hogy digitális hangrendszerek, konferenciarendszerek (pl. ICN 2005), közvetlenül, digitálisan csatlakozzanak tolmácsrendszerünkhöz,egyetlen kártyahelyet foglalva el. A készülék kimeneteire az infrasugárzók kapcsolhatók. Négy sugárzó kimenet van a készüléken, de kimenetenként több sugárzó fűzhető‘ fel. A készülék kezelését színes, grafikus, érintő‘képernyő‘ segíti. A különböző‘ kábelhosszakból adódó késleltetést a készülék automatikusan kiegyenlíti.

 


 

 

 

 

 

 

Rendszer specifikáció

Működési szabvány: IEC 61603- 7:2003
IR átviteli hullámhossz: 870 nm
Moduláció: DQPSK

Vivő‘ frekvenciák: 2-8 MHz , 8 vivő‘
Tömörítési eljárás: APCM
Hibajavító kódolás: Reed-Solomon

Audio rendszerspecifikáció:

Audio sávszélesség: 20Hz-20kHz  (-3 dB)
Torzítás: < 0,05 %

Áthallás a csatornák között: > 80dB (1 kHz)
Dinamika tartomány > 80dB
Jel/Zaj: > 80 dB (A)

 

Töltő‘-tároló táska:

A töltésvezérlő‘ áramkör az infravevő‘ben található, ezért a töltő‘ tároló táska elektronikát nem tartalmaz, csak a töltő‘feszültséget vezeti a vevő‘khöz. 20, 40, 60 rekeszes kivitelben kapható.